Main Menu
Random Albums
Denise's Birthday
Members - Denise's Birthday
Pictures: 31
Haloween part 2
Members - Haloween part 2
Pictures: 29
Armani Hotel Dubai
Members - Armani Hotel Dubai
Pictures: 5
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup

nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...

Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,
виж това: [link]

Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.

Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak

Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres
[link]

BG Consulate in Dubai

Контакт

UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria

Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com

Welcome Guest
Username:

Password:

Remember me

[ ]
[ ]
[ ]
 Currently Online (17)
 Extra Information
Share BGinUAE.com
|
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
Re: emirates
аз си ги преведох сама и ми ги приеха; е, ударих 1 печат на фирмата все едно е лег.превод;
[O_C_E_A_N_I_A on 06 Sep : 19:17]

Re: emirates
Navelо, Dani е прав/а. в Торакс става, в клиниката която е на летището в София също става, даже там е най бързо и лесн [more...]
[Paul Mihaylov on 06 Sep : 18:25]

Go to page       >>  
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
Author Post
Alle2
Sun Feb 01 2009, 11:14AM
Registered Member #602
Здравейте,

В началото на април аз и семейството ми планираме една 10 дневна почивка в Дубай. Живееме в Холандия и въпреки, че холандците щъкат непрекъснато зад граница и за целта имат огромна, добре развита мрежа от туристически агенции, "Гълфа" е почти непозната територия за тях. Информацията е много малко и затова прибягвам до този вариант за събирането и. Какво ме интересува по-конкретно- хотелът ни е разположен в центъра на града, т.е. не е на плажната ивица и за това ме интересува къде се пекат хората? Гледам една сателитна снимка на Дубай (правена не знам колко си време по-рано) и ми прави впечатление, че плажната имица е огромна, но няма никакви чадъри или шезлонги, освен около 7 звездния хотел. Та въпросът ми е: къде бихме могли да ходим на плаж, защото никой от нас не иска да стои на басейна на хотела, просто не идваме за това в Дубай. И евентуално какво време бихме могли да очакваме в първата половина на април?
Предварително благодаря!

ПС. А и още -къде да сменяма пари?
Back to top
lulu
Sun Feb 01 2009, 12:33PM

Registered Member #232
Zdraveite, shte zapochna da vi otgovariam ot zad napred..po arabski
Pari mojete da smenite na letishteto, ima sushto exchange bura vuv vseki shopping mall. Sushto, ako se ogledate shte namerite takiva i po ylicite moje i v blizost do hotela vi da ima, zavisi kude ste otsednete. Pishete, che hotelut vi e razpolojen v centura na grada, no Dubai niama obosoben centur kato evropeiskite gradove, taka che centur e otnositelno za Dubai.
Na plaj mojete da hodite vuv vseki hotel s plajna ivica, ako jelaete da si zaplatite taxata estestveno. Jumairah Beach Park e ne losho miasto za plaj, tam hodiat i mnogo evropeici. Vhod 5dirhama, koeto e okolo 1Evro na chovek. Davat se shezlongi i chadurcheta pod naem, ako ne yspete da se yredite pod niakoia palma!
Ako, imate drugi vuprosi, pitaite...!
Back to top
Alle2
Sun Feb 01 2009, 01:01PM
Registered Member #602
Благодаря много за отговора! Значи да разбирам, че няма свободен плаж, в смисъл безплатен. Тогава как се добираме до плажната ивица? Трябва да минем през някой хотел ли или си има обособени пропусквателни входове? Входната такса от около 1 евро ми се вижда повече от прилична, но предполагам, че не включва чадър, да не говорим за шезлонги. Какви са цените за тези удоволствия? Входната такса навсякъде ли е еднаква или пред различните хотели е различна? Вие къде точно ми препоръчвате да ходим на плаж? От хотела има осигурен шатълсервиз до плажа, но и идея си нямам до къде е това.
Back to top
ina
Sun Feb 01 2009, 02:56PM
Registered Member #251
Здравейте,
има много свободни плажове и са съвсем прилични- много чисти всъщност. Има охраняеми и неохраняеми. Шезлонги и удобства (съблекални + тоалетни) обаче има само на охраняемите. За съжаление не знам колко струват шезлонгите, аз лично обичам да лежа на самия пясък. Варианта за двата парка с вход от по 5 дирхама е много добър, много чисти и хубави са. В хотелите предполагам е по-висока таксата. Къде точно е хотела ви за да ви ориентираме към близък до вас плаж? За разлика от плажовете, такситата тук невинаги са чисти и приятни, напротив, така че колкото по-малко време прекарвате в такси толкова по-добре.
Back to top
Alle2
Sun Feb 01 2009, 03:23PM
Registered Member #602
Ето това ми е хотела:

[link]

Ще съм много благодарна, ако ме напътите къде точно да ходим, макар че те от хотела явно имат нещо предвид. А за какви два парка става въпрос? Jumairah Beach Park не се ли нарича цялата плажна ивица? Много моля за малко разяснение Аз единствено имам претенции към чадъра- шезлонги изобщо не ми трябват, но по курортите в южна Европа и северна Африка те винаги вървят пакет с чадъра, та зату питам.
Back to top
lulu
Sun Feb 01 2009, 03:50PM

Registered Member #232
Jumairah e raion v Dubai i Jumairah beach e cialata plajna ivica na tozi raion. Jumairah Beach Park /samoto ime govori/ e 1 ot parkovete za koito vi pisah po gore, toi shte vi e i po blizo do hotela ot vseki drug vuzmojen za poseshtenie plaj. Spored linka koito ste pratili razbiram, che ste ste v Arabian Courtyard Hotel. namira se v starinnata chast na Dubai, v blizost do Dubai Museum i kushtata na Sheikh Rashid, koiato sushto e muzei, ako predstavliava za vas interes da gi posetite razbira se. Otnosno plaja, poslednia put kogata polzvah chadur struvashe 15dirhama (okolo 3) evro. Ne e po skupo ot Slunchev Briag naprimer. Shezlongite se zaplashtat otdelno i struvaha sushto po 15dirhama. Nadiavam se, che sum yspiala da vi orientiram!
Back to top
Alle2
Sun Feb 01 2009, 04:07PM
Registered Member #602
Благодарение на вас картинката започва да се изяснява Имам и още един въпрос: тъй като сме на HP (никой от хотелите не предлага all inclusive, много странно) ще трябва да обядваме някъде навън. Предполагам има достатъчно места около или в този парк, където да хапваме?
Back to top
ina
Sun Feb 01 2009, 04:59PM
Registered Member #251
По отношение на заведенията за хранене в парковете, Дубай е много странно място - такива няма, или ако има, са доста мизерни! Това са наблюденията ми от друг парк -Creek park
Единственото място където имате плаж и приятни заведения накуп е в Дубай Марина, по точно JBR - но това е на другия край, в новия Дубай, който е е на около 30 км от хотела ви
До Jumeira beach park аз лично не знам да има съвсем наблизо хранителни заведения, трябва ви кола. най близкото място е Mercato Mall.
Предвид проблема с храненето, ето още един вариант за плаж: [link]
този е още по-близо до хотела ви. безплатен е но изгелжда съвсем прилично. наскоро се разхождах в тази част и случайно го забелязах.
съвсем близо до този плаж има 3 търговски центъра в които по правило има и хранителни заведения - не съм ги тествала и не гарантирам за качеството!
Може би ще е най-добре да ползвате вашия shuttle service до избрания от хотела ви плаж и да се връщате по обяд за да се храните в хотела.
Трябва да поясня, че една голяма част от Дубай (особено в района в който е хотела ви) прелива от всевъзможни недотам убедително изглеждащи "ресторанти" и киоскове. Аз лично не смея да влизам в такива и избирам винаги моловете, които ми се струват по-хигиенични, или хотелите. Може би греша. Надявам се да получите повече информирани препоръки относно добри места за хранене!
Back to top
Alle2
Sun Feb 01 2009, 07:32PM
Registered Member #602
То се е видяло, че ще го караме пак на сандвичи, но ние нали сме си свикнали Не знам дали знаете, но холандците ядат топла храна основно на вечеря. Цял ден карат на сандвичи и в 18.00 ядат топла храна. Вече и ние сме свикнали с този режим, така че какво толкова - и в Дубай ще го караме по същия начин. Не смея да се храня в съмнителни места, а до моловете по обяд от плажа едва ли ще се вдигнем. Надявам се, че поне имат хубави супермаркети
За сега благодаря много за отговорите! Сигурно ще възникнат и други и тогава пак ще ви посетя.
Успешна седмица на всички!
Поздрави
Back to top
Alle2
Tue Feb 03 2009, 08:23PM
Registered Member #602
Здравейте отново,

За да посетиме Дубай ни искат визи, независимо, че вече сме член на ЕС и че живееме в Холандия. Бихте ли ми казали колко струва една туристическа виза?

Поздрави
Back to top
Alle2
Thu Feb 05 2009, 09:13PM
Registered Member #602
Alle2 wrote ...

Здравейте отново,

За да посетиме Дубай ни искат визи, независимо, че вече сме член на ЕС и че живееме в Холандия. Бихте ли ми казали колко струва една туристическа виза?

Поздрави

Не знам дали някой ще знае нещо по проблема ми, но все пак ще си задам въпроса. За да отидем в Дубай се оказа, че ни искат визи. Това добре, но холандците си вадят визата на летището след кацането, а ние трябва предварително да си ги осигурим. Лошото в случая е, че туристическата агенция не се занимава с това, посолството на ОАЕ в Хага също. Препратиха ни в хотела и от там получихме отговор, че разбира се ще ни съдействат за визи като ни изпратиха няколко условия. Едното от тях направо ме смая! То е следното:

An advance deposit of AED. 5,000.00 per visa as security guarantee, to be returned upon timely exit from UAE minus any fines etc. that may be imposed by the authorities due to visa over stay etc. This amount shall be purchased / debited from the credit card provided. (form attached)
Please note that any exchange rate fluctuations between receipt & refund of advance deposit are to be borne by the person requiring the visa

Това са 1000 евро гаранция за виза!!! Обръщането на 3000 евро в тяхната валута и после обратно в евро ще ни излезне...майко мила! И освен това как мога да имам кредитна карта с тяхната валута?

Та въпросът ми е знаете ли нещо повече за това? Вадили ли сте визи за ваши роднини и сблъсквали ли сте се с този проблем?
Back to top
Stan
Fri Feb 06 2009, 10:11AM
stan_el

Registered Member #426
Здравей Alle2,
туристическа виза за 1 месец купена от БГ ми струваше 75 евро без да плащам гаранции и депозити. Мисля че, за да получиш такава виза, трябва да си купиш билет и да пътуваш с Емирейтс. Така те са гарант на визата ти. Просто намери представителство или офис на емирейтс там и ги питай как стават нещата. Те ще ти обяснят по-подробно. Надявам се да съм помогнал. Ако нещо греша относно процедурата за визата нека някой ме поправи, но при мен така станаха нещата.
Поздрави и късмет!
Back to top
This post has been thanked 1 time
Alle2
Fri Feb 06 2009, 12:29PM
Registered Member #602
Благодаря за отговора и за идеята! Днес разбрах, че с нашия проблем се е заел тур операторът и много се надяваме да го разреши без тези идиотски гаранции.

Успешен ден!

Back to top
Dubaiez
Fri Feb 06 2009, 08:37PM

Registered Member #491
Здравейте,

може да ползвате и чартърните полети на Мрлборо Турс. Те правят и визи.
Доколкото знам, има всеки месец и даже най-скоростния пристига на 9 февруари.

Позрави

[ Edited Fri Feb 06 2009, 08:44PM ]
Back to top
Irena
Sat Feb 07 2009, 07:19AM
Registered Member #617
Zdraveite,

Vsyshtnost v nashia hotel predlagame 'All Inclusive" syshto taka pravim i vizi ako iskate pishete mi: -email-
Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF