Main Menu
Random Albums
| Niya i Dimi |
|
|
| Pictures: 1 |
| Виена Шести Форум - Откриване I |
|
|
| Pictures: 11 |
| Митарства грешнаго Дойчина |
|
|
| Pictures: 19 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (38)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Какво трябва да знаем за Дубай? ( ЗАБРАНЕНИТЕ НЕЩА) | ||
| Go to page >> | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| AnGy |
|
||
![]() Registered Member #1117
Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts |
Според мен при самото пристигане на летището на всеки един трябва да се дава по 1 брошура със забранените неща в Дубай за който когато не си добре информиран неволно грешиш и тази грешка може да те отведе неочаквано в затвора.Нека всеки кой каквото се сети да го напище в поста мисля че ще е полезна информация за много хора. Четах някъде че по времето на рамазана една рускиня си пила сок на обществено място и поради тази причина - хайде в затвора. Ще се радвам да споделите всичко каквото се сетите. |
||
| Back to top |
|
||
| Petar |
|
||
|
|
Не се фотографират местни било то мъже или жени без тяхното съгласие | ||
| Back to top |
|
||
| Denise |
|
||
![]() Registered Member #2
Joined: Wed May 30 2007, 07:33AMLocation: Dubai Posts: 220 Thanked 110 times in 85 posts |
Като се започне от норми в облеклото, специално за жени, през норми за поведение на обществено място (не може да се целуваш със съпруга ти), през още по-стриктните норми по време на рамадан (освен да не се яде, пуши, пие, дъвче дъвка през деня, също така да не се слуша музика силно), един куп правила....за litering също глобяват (ако замърсяваш)....това е което се сещам на първо време. Дени [ Edited Thu Mar 11 2010, 01:32PM ] |
||
| Back to top |
|
||
| AnGy |
|
||
Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts |
Аз съм чувала че мъж и жена ако не са семейни нямат право да се държат за ръце. |
||
| Back to top |
|
||
| nonkapo |
|
||
![]() Registered Member #1029
Joined: Tue Dec 22 2009, 01:17PMLocation: Somewhere in time... Posts: 130 Thanked 54 times in 41 posts |
Не правете знаци със ръце(особено от недвусмислените;-). Не си разкопчавайте горнището на банския, дори ако сте по корем. Не снимайте полицаи, държавни учреждения, палати и въобще места където видите знак Частна собственост. Не пикайте в умивалните на джамиите(сериозно говоря, имах такъв случай). Те са за подготвяне за молитва, може да не се разминете само със затвор. Не спорете с полицай(и такъв случай имах...Ръководителя на групата престоя три дена в затвора, докато ние писахме камара извинителни писма, белким го пуснат).Не приближавайте прекомерно и не зяпайте местни жени(за докосване, въобще да не говорим). не употребявайте цинизми на английски, особено пред жени. Не се обличайте с дрехи на противоположния пол. Абе въобще, чувствайте се у дома си, но не забравяйте че не сте.
Времето е пари. Парите са временни. |
||
| Back to top |
|
||
| Mila S |
|
||
![]() Registered Member #1082
Joined: Sat Jan 16 2010, 12:35PMLocation: Bulgaria Posts: 73 Thanked 17 times in 14 posts |
Малко започвам да се притеснявам...(Не че имам намерение да си "разкопчавам горнището на банския" Какво имаш предвид"не се обличайте с дрехи на противоположния пол"?,(като изключвам мъжете-то е ясно)Да не би да е забранено жените да носят панталони ?Извинявай за тъпите въпроси,ама някъде бях чела писания по тази тема(не за Дубай) и сега смътно си спомням,че имаше много "указания"за облекло и нрави ,някои от които граничеха с пълна лудост. Пишете,че има случаи в които невинен турист може да влезне в затвора,ако е направил "нарушение" или "прегрешение" според нравствените закони там.(напр. дъвчене на дъвка,пиене на публично място по време на рамадана) Ами човек не е длъжен да се запознава с абсолютно всички изисквания за морално и неморално поведение,особено ако е турист и е в страната за няколко дни...С основните ДА,щом е гост на страната. Иначе стои въпросът с тези,които вече живеят и работят там.Естествено е в началото да бъдеш нащрек и да внимаваш да не "сгафиш",докато свикнеш със заобикалящата те среда. Предполагам,че е трудничко,особено ако идваш от една свободолюбива страна (да не казвам по-силна дума). |
||
| Back to top |
|
||
| AnGy |
|
||
nonkapo wrote ... Не правете знаци със ръце(особено от недвусмислените;-). Не си разкопчавайте горнището на банския, дори ако сте по корем. Не снимайте полицаи, държавни учреждения, палати и въобще места където видите знак Частна собственост. Не пикайте в умивалните на джамиите(сериозно говоря, имах такъв случай). Те са за подготвяне за молитва, може да не се разминете само със затвор. Не спорете с полицай(и такъв случай имах...Ръководителя на групата престоя три дена в затвора, докато ние писахме камара извинителни писма, белким го пуснат).Не приближавайте прекомерно и не зяпайте местни жени(за докосване, въобще да не говорим). не употребявайте цинизми на английски, особено пред жени. Не се обличайте с дрехи на противоположния пол. Абе въобще, чувствайте се у дома си, но не забравяйте че не сте. На плажа масово жените са с разкопчани бански или отвързани презрамки но до сега не съм видяла някоя да е била арестувана за такова нещо. И това ли е признак за лош морал? |
||
| Back to top |
|
||
| AnGy |
|
||
В един пост roadrunner написа -Искам да споделя нещо за незнаещите. Ако неомъжена жена роди в U.A.E. отива в затвора за доста години, а детето се отглежда от държавата. Гадничко, нали? Последния такъв случай е октомври миналата година. |
||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Няма проблем с панталоните. В Дубай като цяло мисля че няма кой знае какъв проблем и с другите части на облеклото. Носят се и къси поли, и доста изрязани бански по плажовете съм виждала (не навсякъде обаче), монокини обаче твърдо не. Предполагам попкаро е имал предвид че травеститите могат да бъдат обект на преследване. За забраните по време на Рамадана е действително голяма дивотия спрямо туристите. Естествено е голямо мъчение да трябва да се криеш, за да пиеш вода. Аз работех в офис с доста мюсюлмани и никой не е правил физиономии когато пия вода и държа чаша на бюрото си - аз пия нонстоп. Но на публично място е по-добре да го има човек предвид и да не предизвиква вниманието на някой сърдит на света, или озлобен от тютюнева абстиненция. Другото което според мен трябва да се знае тук, децата правят каквото си искат, крещят и беснеят из моловете, и се очаква да реагираш с добронамеренеа усмивка. За мен това беше странно, т.к. мама от малка ме е възпитавала да не кряскам и да не тичам из краката на невинните минувачи или хората наслаждаващи се на кафето си. Тук май никой не си възпитава децата в подобни навици, възрастните също често са неприличн шумни и несъобразителни - вкл. съседите от блока в часовете за почивка. Особено важи за араби и индийците, които се смятат за по-заможни, но мн.често и за обслужващия персонал. Намират за най- нормално да крещят по някакви радиостанции точно пред прозореца ти, или както в момента тук ( в 14.00, събота) някакъв кретен бута с гръм и трясък раздрънкано съоръжение с което пренася бутилки вода, и сигурно е събудил половината блок...без коментар. Ако реша да правя на всеки такъв забележка, трябва нонстоп да съм в конфликт с половината дубайско население. Подобна е и културата на пътя- клаксона е любимо средство за комуникация. За капак 99% са ужасни шофьори и правят невероятни глупости, на които се предполага да не се ядосваш- или поне да не го показваш. Навлизайки в темата за трафика, новодошлите е добре да знаят че ако те блъсне отзад арабин от гълф-а ( не всички араби са привилегировани, но това е друга тема), има над 90% вероятност полицията да постанови че виновния си ти. Няма "ама" - както е писал попкаро с полицай не се спори, а още по малко когато не говори грам английски. Като цяло, ако не си избухлив човек който лесно да кипва вътрешно, проблеми няма да имаш с адаптацията (и с властите).Важно е да се знае че агресията, дори и справедлива да е, изобщо не се толерира В това число, нормално е когато запиташ административен служител, кога ще бъде свършено еди-какво си за което надлежно си платил, да ти се отговори с "може би другата седмица" и ти да му се усмихнеш любезно и да благодариш. Ако е индиец, може и да изразиш негодувание и да споменеш че ще подадеш оплакване - всички проблеми се решават много по-бързо ако се оплачеш на по-горна инстанция. С арабите най-добре да реагираш само с добро, и с търпение. |
|||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Ето малко прясна инфо. [link]. Действието се развива в квартал построен за европейци...Не знам какво точно е правила емиратката там с децата си в 2 през нощта, и какво е очаквала да (не) види щом се набутва в единствения квартал където западния човек се чувства като у дома си...но дотук с любезността и добронамереността на хората в Дубай, по които някои се прехласват. Апропо, прави впечатление и при други арести на европейци, било за целувки или за пиене на вода през Рамадана, които пресата споменава - драмата става по сигнали на емиратци |
|||
| Back to top |
|
||
| Mila S |
|
||
![]() Registered Member #1082
Joined: Sat Jan 16 2010, 12:35PMLocation: Bulgaria Posts: 73 Thanked 17 times in 14 posts |
Благодаря за линковете ,мили дами Ина,благодаря за подробната информация! Не че сега съм по-спокойна,но си е друго да знаеш повечко за неша,които със сигурност ше трябват на един начинаещ в Дубай. Е,аз започвам да си "кича обици на ушите" )))))))
[ Edited Sat Mar 13 2010, 05:33PM ] |
||
| Back to top |
|
||
| nonkapo |
|
||
![]() Registered Member #1029
Joined: Tue Dec 22 2009, 01:17PMLocation: Somewhere in time... Posts: 130 Thanked 54 times in 41 posts |
AnGy - Да, дори в деня за жени и деца на Джумейра бийч парк. Трябва ли да пояснявам че не на мен са правили забележка за горнището???:-)))) Може би единствено в Лейдис клуба не е забранено ама там още не съм влизал;-) Ина точно за травестити говоря. Обаче мъже да се държат за ръце май не е забранено???:-)))) Ето и връзчици да не си помислите че говоря празни приказки - > [link] [link] [link] [ Edited Sat Mar 13 2010, 09:41PM ] Времето е пари. Парите са временни. |
||
| Back to top |
|
||
| ina |
|
||
| Мъжете в бели дрехи, не само че се държат за ръце на общо основание, ами и се целуват по устите за "здрасти". Същевременно, аз трябва да не смея да си прегърна съпруга докато се разхождам в парка, щото било неприлично. Добре че ни позволиха с нарочен писмен ферман поне за ръце да се държим...ама това само за женените. Влюбените без брак , да не сте посмели и пръстчетата на ръцете да си пипнете! Май пропуснахме най- голямата забрана да изкоментираме. Цитирам по памет (превода не е буквален но смисъла е 100% този) " забранено е да се намирате под влияние на алкохол на обществено място, с изключение на определените заведения за поркане" Тъй...мислих мислих, и стигнах до извода че не е разумно да пия във въпросните заведения за поркане, освен ако не съм готова да седя там 24 часа и да се отрезвявам след като съм си изпила питието. Щото щом излезна извън очертанията на заведението за поркане, автоматично съм в нарушение - демек имам алкохол в кръвта и съм на публично място - било то такси или друго превозно средство. За собственото превозно средство управлявано от мен естествено не бих и помислила - няма глоба, директно затвор, дори и алкохола да е много след десетичната запетая на релевантната мерна единица. Ми това са законите, че никой не може да ги спазва 100% е ясно, ама кой кога ще изгори...руска рулетка. Да се произнеса и аз за горнищата, че станаха много спорни - виждала съм и аз развързани ( докато се лежи по корем), на басейн или плажа пред JBR. На който му стиска - да рискува. Аз не бих. Заради единия равномерен тен не ща да си имам контакти с полиция, щото не се знае кой недоволен местен (по скоро местна - те са май по-ущипани) ще реши да се изгаври и да постави "безсрамните чужденки" на място. На въпроса на Анджи дали се води неморално разкопчан бански- на плажовете в старата част на града има табелки където си пише и има рисунки какви бански са приемливи. Ще изровя снимчица на табелката. Нещо като пижама... Друга писмена документация по въпроса за банските не съм виждала. Очевидно е че не ни налагат пижами, и досега полицаи не са гонили никого заради стандартен бански от 2 части (има патрулиращи полицейски коли на някои плажове, та поне това е проверено) но къде точно е границата на приличието, не знам. [ Edited Sat Mar 13 2010, 10:33PM ] |
|||
| Back to top |
|
||
| Lazo |
|
||
![]() Registered Member #63
Joined: Sun Sep 23 2007, 02:54PMLocation: Dubai-Nesebar Posts: 133 Thanked 53 times in 38 posts |
Това за целувка по устата при мъжете ме уби..:-)хе,хеее.Стига ,не съм го виждал.Или си допират носовете месните като поздрав или 3 пъти си допират бузите.Тука много уплаши ,влюбените да не се държат за ръцете...пак преувеличи малко;-)Живея тука от доста време ,никои не ме е спирал и питал тази мадама с която си за ръка жена ли ти е,ок съгласен съм за страстни целувки ,но за другото не. | ||
| Back to top |
|
||
| AnGy |
|
||
ПОРЕДНИЯ СЛУЧАЙ НА АРЕСТУВАНИ ТУРИСТИ...Днес казаха по радиото, че вчера са арестували 20 годишна двойка туристи която се е целувала на обществено място.Днес са ги вкарали в затвора за 30 дни. | ||
| Back to top |
|
||
| Go to page >> | |