Main Menu
Random Albums
| Най-малките |
|
|
| Pictures: 11 |
| Milen Keremedchiev - farewell party |
|
|
| Pictures: 32 |
| smeniam guma za 8 min |
|
|
| Pictures: 7 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
nvd
06 Sep : 07:14
kvo stava priqteli? ...
kade ste se zagubili? ...
Ivo Datchev
04 Sep : 18:44
ще им звънна утре,виж това: [link]
Irena
03 Sep : 08:30
6to taka nikoi ne otgovaria.Ivo 6te odari6 li edno ramo za taja televizia.
Irena
02 Sep : 16:33
zdraveite. da pitam samo moje li niakoi da se obadi v ofisa na INTELSAT v dubai i da pita hva6ta li se tozi satelit tam(intelsat 12)4e tam e televiziata deto ja pusnaha vivacom i ako mojem da hvanem ne6to da vzema ot bg edin resivar i karta.as si idvam drugia petak
Ivo Datchev
02 Sep : 09:12
Петък, 3 Септември пак се организираме от 13:00ч в Mall of the Emirates в Apres[link]
View all posts (668)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (31)
Extra Information
Share BGinUAE.com
Google AddSense
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Българи в Рас ал-Хайм /RAS AL KHAIMAH/ ? | ||
| Go to page << >> | |
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Milasimi |
|
||
![]() Registered Member #581
Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts |
Jen wrote ... ... а и човек не трябва да се страхува да рискува - това е най-голямата грешка.Път назад винаги има, ако се наложи. Има една такваз приказка, която много и допадна... че "Който не рискува, рискува повече."... (естествено, на чужд гръб съвети лесно се дават...)Тук е мястото да запитам - под форма на оффтопик - абе кои точно разговори са безплатни, разговорите в рамките на един емират или И разговорите между емиратите? (говоря за стационарните телефони) ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
Joined: Sun Jan 18 2009, 04:11PMLocation: Dubai Posts: 623 Thanked 114 times in 98 posts |
Глас в пустиня... Добре дошла, Джен, като се поокопитиш - драсни ред, разкажи как си, как ти изглеждат нещата.
[ Edited Sat Apr 24 2010, 01:17PM ] ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| Jen |
|
||
![]() Registered Member #792
Joined: Wed Aug 05 2009, 11:13PMLocation: Varna,Bulgaria Posts: 24 Thanked 11 times in 11 posts |
Разбира се,Milasimi - ще пиша веднага щом пристигна и се осъзная малко къде съм .Засега летя на 27.04,дано вулкана не обърка пак полета ми както вече стана предната седмица. Вече нямам търпение да усетя пустинния климат при вас,тук в Бг е мнооого студено и никак пролетно! Има ли нещо което мислиш ,че ще ми трябва там и няма да мога да го намеря?Купих си разни лекарства, хранителни добавки...друго не се сещам. За гардероба ми е голям Х какво да взема и какво не. Аз обичам да нося елегантни дрехи и обувки,не толкова спортни но като казваш че е мръсно и прашно не мисля че ще се впиша много с този дрескод там.Май да си взема само casual дрехи,а? И само летни ли?Малко ме притеснява и че визата на приятеля ми не е готова,минаха 10 дни откакто си подаде документите - колко ли време отнема обикновено? Ясно е,че няма да летим заедно на което много се надявах, но и сега почвам да се притеснявам дали всичко ще е наред с визата му.Иначе има подписан договор и всичко би трябвало да е наред...Писахме вече няколко пъти на employer-a относно неговите docs ,но глас в пустиня Съжалявам,ако са ми малко дребнави въпросите ,но това сега ми е на дневен ред Поздрави хубав уикенд
[ Edited Sat Apr 24 2010, 01:54PM ] |
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
Здрасти, Джен - аз защо си мислех, че си пристигнала вече... Тука са много тромави, да ти кажа, дори и да няма проблем - пак имай предвид, че с уикендите малко нещата се разводняват, имам предвид, тук хората са активни в неделя - в България - не... от друга страна, тук петъкът е свещен ден почивен, това пък губи един от българската работна седмица... И отделно, че всичко става бавно, тромаво, иншаллах (когат рече Господ, преведено), дори и работодателят да е коректен и всичко да е изпипал и да му е готово там на бюрцето, паааааак, докато стигне, докадет трябва.......... просто са си такива, мудни, не бързат, не се припират, не са нерваци, не мислят, че навличат проблеми на другите, пък и да мислят, не им пука, НЕ Е ТЯХНА ГРИЖА, тяхната грижа е да свършат необходимото само когато на тях лично им е удобно!! Нека не се отчайва човекът, на колко арабски (и индийски) мързел има да се нагледате тука, ехееее... просто животът тече малко по-лежерно и отпуснато от другаде и никой не си дава зор, включително за неща, които лично него касаят (та камо ли другите!).За дрехи - вземи си само, ама само летни неща. Елегантни - нямаш проблем, стига да няма някакви хептен фрапантни подробности като например деколте до пъпа, гръб до задника, бански тип strings или пола с дължина до няма да кажа къде... Правилото е такова, че дрехата може и съвсем плътно да прилепва към тялото, стига само кожата да е максимално прикрита - в този смисъл, мюсюлманите ще гледат с далеч по-добро око на тебе, ако си с рокля с ръкави някакви, а не с презрамки (не че второто е изключено!). А и в твоя емират са малко по-консервативни, което не значи, че някой ще те гони да ти прави забележки, ами просто ще трябва да търпиш укорителните погледи на местните, особено на мъжете. Нещо casual е добре, стига да отчетеш факта, че температурите вече отиват къде 36 денем (поне), така че по-скоро си вземи леки неща. Блузки с къс ръкав, рокли и поли дълги или умерено къси, нещо, с което би излязла да се разходиш през деня в парка, да кажем, нещо весело и всекидневно... Ти на работа ще имаш униформа, смятам. Но вечер е съвсем топличко, а мръсотията не е чак толкова голяма, че да мъкнеш само дънки и маратонки - все пак, в РАК има поне 2 мола. Обувки за всекидневието си вземи също летни, чехли, сандали, такива с един пръст, с вързанка между пръстите... равни или на платформа или нисък ток... Няма етикеция относно обувките в частност, просто не знам по какви места точно би носела нещо свръх шик. За нещо, което тука го няма от БГ, не се сещам наистина... освен чубрица, шарена сол и лимонтузо, ако смятате да си готвите. Но те в хотела и храна би трябвало да ви осигуряват (ти си знаеш по договор). Споделяли са ми за лекарства, които тук не могат да намерят, но в съвсем тесни случа и обикновено няма проблем да им ги пратят от БГ (нищо, че официално съществува забрана). Ние също сме получавали оттам, колетните пратки не ги отварят и не ги ровят. ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| Jen |
|
||
Joined: Wed Aug 05 2009, 11:13PMLocation: Varna,Bulgaria Posts: 24 Thanked 11 times in 11 posts |
Благодаря Milasimi! Пълно бойно съм,което съм забравила ще донапазарувам там Нямам търпение да ме лъхне пустинния въздух, тук последните дни е доста хладно! Поздрави и ще пиша впечатления щом пристигна!
|
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
Има 1 девойка там, и тя като тебе, току що дошла, не знам в 1 и същ хотел ли ще работите... свържете се, че поне в началото да има с кого да си приказвате родна реч, в началото сигурно е малко страшно и непонятно, все пак човек винаги идва с някакви очаквания. [link] ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| janinewitch |
|
||
![]() Registered Member #1261
Joined: Wed Apr 21 2010, 09:25PMLocation: Ras Al Khaimah Posts: 3 Thanked 0 times in 0 posts |
Jen az sum v hotel Acacia,kato pristigne6 i ako si v su6tiq hotel 6te se vidim,az sum v staq 906. Nie sme 5 bulgari za sega i opredeleno se okopitvame. Pitai Roburt za Petq ot bulgsriq ili za bulgarite,no nqma kak da ne se zapoznaem. | ||
| Back to top |
|
||
| Jen |
|
||
Да ще се видим довечера и аз вече съм тук И такава жега не очаквах честно!! )) а тя сега започвала....Иначе е още рано за впечатления, като цяло е по-добре от това което очаквах.Усеща се интернационална атмосфера и хората са мили (засега).Ще видим как е работата,тя е по-важна.Ще пиша пак скоро
|
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
Всички са много любезни, защото си бяло момиче. Пък и повечето знаят "цената на хляба" и гледат да си го пазят, да не навлизат в проблеми. Не са ръбове като в БГ.Арабите са малко дръпнати и особено жените, ще видиш, че се пререждат и са несъобразителни, но им се карай, ако решиш. Мързи ги да спорят и да се репчат. Мъжете са кавалери though. А с жегите ще свикнеш, ще се адаптираш постепенно. Но се иска ВРЕМЕ, месеци, много... Догодина по това време ако си още тук, няма и да ти мигва окото при 40 градуса температура.
ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| IvKo |
|
||
Milasimi wrote ... А с жегите ще свикнеш, ще се адаптираш постепенно. Но се иска ВРЕМЕ, месеци, много... Догодина по това време ако си още тук, няма и да ти мигва окото при 40 градуса температура. Важат ли все още разпоредбите, че при 48 градуса се спира работа (отделно, че едва ли някога официално признават че е 50)
|
|||
| Back to top |
|
||
| Ivo Datchev |
|
||
ivodatchev![]() ![]() Registered Member #1
Joined: Tue May 29 2007, 06:49AMLocation: Dubai,UAE Posts: 289 Thanked 97 times in 65 posts |
Лятото на обяд (между 12 и 3пм) имаме 3 часа почивка без значение каква е температурата, но това е за строителните компании защото се работи навън. Който е на климатик, няма такава почивка. За едно нещо си прав като измерват температурите никога не е 50 градуса, винаги го докарват до 49 и евентуално някакви десети (може би след 49.9 спират да измерват защото влизат в категория не работим ако е 50 градуса и горница )
Don't confuse kindness with weakness. (Swordfish) |
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
По време на Рамадана в бранша, в който работи мъж ми, също бачкат с променено работно време - започват сутрин по-рано (7 часа) и така до 14 ч, без почивка за обед, после работниците продължават от 17 или 18 ч. Съчетават с пиковите температури. Като цяло забраната и там важи, но през останалите кратки периоди лятото гледат да я докарат все в допустимите лимити и през август-септември само съчетават с Рамадана, ксогато и без друго работното време е различно за всички. В Китай също така ги докарваха нещата - там горницата е 40 градуса, така че всеки Божи ден лятото по разни места мереха все 39, 39, 38, 39............ [ Edited Sat May 01 2010, 05:08PM ] ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
Ало, българите в РАК - как я карате там, награби ли ви вече животът (и работата), как са нещата поне засега? Драснете ред, дами (те господата пишат, само ако искат акъл и понякога, за да дадат) , че вече цяла седмица ни вопъл, ни стон - да знаем от хубаво ли е или от лошо...
ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| Jen |
|
||
Привет от РАК Признавам влизам за по 10 15 мин да прегледам сайта набързо, но все бързам за някъде и не ми остава време да напиша нещо.Аз лично се чувствам добре тук, няма някви фрапантни неща които не мога да понеса - даже напротив.Работата ми е интересна и динамична,а това е много важно за да се чувствам добре.Колегите са ок,като изключим преобладаващата азиатска част но се свиква..Храната е хубава,вкусна и разнообразна а и отделно си пазарувам от Спини разни глезотийки .Всъщност живеем в Ал Хамра area близо до 7 * хотел който е пред завършване вече.Той също е собственост на компанията за която работя.Сега вече разбирам за какво говориш Milasimi, относно РАК и АЛ ХАМРА.Аз всъщност живея извън РАК и ходя до там само ако искам да си взема нещо от мола,който не е лош by the way.В Дубай също бях няколко пъти, харесва ми много и се чувствам така сякаш съм била дълго време там.Единственото което искам по-бързо е да си взема някаква кола и да обикаляме емирствата в почивните дни.Доколкото чета това с бг книжките е голяма драма и незнам как ще мина през цялата безмислена процедура.Как може да признават книжките на румънците и гърците,а нашите не!! Друго...имаме хубав фитнес център с нови уреди - фор фрий, голям басейн за плуване- пак фор фрий,нощен бар в хотела,скоро отваря и бюти салона.Според мен който иска да има хубав и спокоен живот тук има много възможности за това.Разбира се важно е и къде ще попадне първоначално,но аз мисля че ни предоставят много добри условия в момента.Ще пиша пак скоро и много се надявам да се видим в Дубай на живо най-после! Поздрави и успешна седмица на всички!!
|
||
| Back to top |
|
||
| Milasimi |
|
||
Много благодаря за отчета! Супер се радвам, че намирате добрите страни на ситуацията, която, впрочем, не изглежда никак драматична и тежка. Вярно е, че всичко е много различно, но с достатъчна работна ангажираност, човек може добре да си запълни останалото време с полезни и приятни неща, които в родината се смятат за лукс, а тук - за единствени алтернативи на скуката... Казваш, 7-звездника е пред откриване? Леле, умирам си да го видя!!! Аз го помня още на етап фасада, обаче беше супер фамозен и амбициозен проект и ми е готино, че са намерили и как да си го доспонсорират!Обаждайте се, ако има нещо, пък и да няма - сега поне вече ще знаем, че мълчанието е от хубаво... Мария ТЪРСЕТЕ МЕ САМО НА ЛИЧНА. |
||
| Back to top |
|
||
| Go to page << >> | |