Main Menu
Random Images
| Nassy :) |
|
|
| Pictures: 15 |
Chatbox
You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup
Alex
29 Jul : 23:44
nonkapo nqmah net nqkolko dni i ne sum vidql saob6tenieto. inu4e sum v Hashi,japanese restaurant. mn e dobre,samo deto sega e malko sprqlo
4akam vi
nvd
29 Jul : 12:24
zdr Mila S ... kak ste? ... kak q karame po4ivkata ?
Mila S
29 Jul : 11:22
Zdravei nvd
nvd
28 Jul : 09:51
zdr Mila s ... kak sme ? ...kvo pravim? ..
Mila S
26 Jul : 10:39
Zdraveite ):niakoi poznava li bulgari,koito zhiveiat vuv Fujairah?
View all posts (626)
BG Consulate in Dubai
Контакт
UAE, DUBAI 0244
Consulate General of the Republic of Bulgaria
Jumaira Road, Villa No18
P.O. Box 72535
Tel.: +971-4-344 2419
Fax: +971-4-344 2341
E-mail: bulgcons@emirates.net.ae
Web Page: www.bulgarianconsulate-dubai.com
Welcome Guest
Currently Online (33)
Extra Information
Google AddSense
Share BGinUAE.com
Last 2 Forum Posts
| Bulgarians in Dubai and UAE :: Forums :: Everything :: От и за българите в ОАЕ |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Edin vapros otnosno arabite.... | ||
|
Moderators: Ivo Datchev, roadrunner
|
| Author | Post | ||
| Dani |
| ||
| | Zdraveyte, sled nqkolko sedmici zaminavam da rabotia & jiveia v Dubai..tova mi be6e golqma me4ta,no v posledno vreme se naslu6ah na mn istorii, ot koito mi stana qsno,4e jivota tam ne e savsem takav, kakavto az si go predstavqh....uvajavam vs hora, religii i tn...tolerantna sam kam arabi, turci i tn...no ne6tata,koito 4uh za arabite i otno6enieto im kam jenite,v 4astnost 4ujdenkite,meko kazano me potrese...nakratko moia vapros: istina li e ,4e moje6 da si imash seriozni problemi s tqh,4e te spirat na vseki ugul i ti govoriat nqkakvi ne6ta/predlagat pari,moga li da si imam nqkakvi problemi s tqh i ako da,kak da gi izbegna....darja da pod4ertaya,4e zaminavam sama,ne poznavam nikogo v Dubai i nqmam nikakvo namerenie po kakavto i da e na4in da si imam vzimane - davane s arabi i vaob6te musulmani....Pls,daite nqkakav savet i mi kajete dali naistina e tolkova stra6no kolkoto na mene mi go predstaviha...Blagodaria predvaritelno !!! | ||
| Back to top | | ||
| Kamelia |
| ||
![]() Registered Member #110 Joined: Tue Nov 20 2007, 08:34PMLocation: Dubai Posts: 52 Thanked 11 times in 9 posts | Мила Дани, вярно е, че са различни, но пък кой така те е наплашил незнам, ама не е сериозен човек. Не мога да сложа всички хора от една националност под общ знаменател. И няма как да си нямаш "вземане-даване" с араби и мюсулмани, та нали идваш в арабска държава! Моя съвет - ходи облечена прилично, не много разголена, с грим подчертаващ чертите, но не и като за карнавал... Ако не предизвикаш никого, няма да имаш проблеми. Тук закона гласи, че ако някой те закачи по улицата, иска да те обиди или удари, веднага викаш полиция! Дубай е сравнително спокойно място за живеене, така че споко Ех, няма как да не те зяпат работниците, индийците и други загорели, това малко дразни, ама не им обръщай внимание. + това те само си зяпат, никой няма да те задърпа по улиците!честито, че си на път да осъществиш своя мечта, обади се като пристигнеш | ||
| Back to top |
| ||
| Dani |
| ||
| | Blagodaria mnogo za informaciata,Kami Taka se bqh pritesnila,sega sam po-spokoina;) radvam se mn,4e v UAE ima bulgari,koito davat to4nata informacia v to4noto vreme Obe6tavam kato pristigna da se obadia | ||
| Back to top | | ||
| Petar |
| ||
| | Аз съм мъж (забелязали сте!), но въпреки ще напиша мнение - мисля че в BG има по голяма вероятност да те разглеждат и свиркат по улиците ,дори да те дърпат Дубай е много по secure в това отношение от Щатите, Европа и естествено източна Европа тук се придвижваш основно с автомобил не пеша ако си в градски транспорт има специални седалки мисля че първите три реда само за жени всички евентуални "мухльовци" седят три реда назад ако само споменеш на шофьора че някои те гледа и ще го смъкне от автобуса почти 100% съм сигурен. ако си в такси винаги сядай отзад където би трябвало да са пасжерите, никога на предната седалка както в BG (с изключение ако сте 4 човека, някои ще е отпред)това предполага че държиш определена дистанция от фамилиярен разговор с шофьора. по принцип дръж се с високо вдигната глава и да не те е изстрах да се навикаш нанякои простак по улиците, те "свиват опашки" веднага с две думи ще ги е "страх"(ако това е точната дума) от бяла жена със самочувстие. | ||
| Back to top |
| ||
| Anna |
| ||
![]() Registered Member #301 Joined: Sun Jun 22 2008, 04:46PMLocation: Sofia Posts: 118 Thanked 15 times in 11 posts | Zdr Dani, Da ti kaja 4estno az sam ot Sofia i sled 10 4asa ve4erta me e starh da hodq sama, tuk naprotiv razhojdala sam se i v 3 sutrinta po ulicite i vse o6te sam cqla Tai 4e nedei da vqrva6 na vsi4ki, samata ti 6te preceni6 za sebe si kogato doide6 tuk. kakto kaza Kami obadi se kato pristigne6.Vis4ko dobro i lek polet. Anna | ||
| Back to top |
| ||
| AnGy |
| ||
![]() Registered Member #1117 Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts | Dani wrote ... Zdraveyte, sled nqkolko sedmici zaminavam da rabotia & jiveia v Dubai..tova mi be6e golqma me4ta,no v posledno vreme se naslu6ah na mn istorii, ot koito mi stana qsno,4e jivota tam ne e savsem takav, kakavto az si go predstavqh....uvajavam vs hora, religii i tn...tolerantna sam kam arabi, turci i tn...no ne6tata,koito 4uh za arabite i otno6enieto im kam jenite,v 4astnost 4ujdenkite,meko kazano me potrese...nakratko moia vapros: istina li e ,4e moje6 da si imash seriozni problemi s tqh,4e te spirat na vseki ugul i ti govoriat nqkakvi ne6ta/predlagat pari,moga li da si imam nqkakvi problemi s tqh i ako da,kak da gi izbegna....darja da pod4ertaya,4e zaminavam sama,ne poznavam nikogo v Dubai i nqmam nikakvo namerenie po kakavto i da e na4in da si imam vzimane - davane s arabi i vaob6te musulmani....Pls,daite nqkakav savet i mi kajete dali naistina e tolkova stra6no kolkoto na mene mi go predstaviha...Blagodaria predvaritelno !!! Здравей Дани, Какво ти е впечатлението за Дубай и жителите му? | ||
| Back to top | | ||
| Dani |
| ||
| | Angy, tozi moi post e ot predi 2 godini. Ve4e ne jiveya postoyanno v Dubai, no prodaljavam da go poseshtavam prez opredelen period ot vreme. Mn obicham Dubai i tova nikoga niama da se promeni. Ne mi haresva edinstveno fakta, che e musulmanska darjava i klimata, koito te kara da jiveesh v izkustvena sreda. Razbira se,ima mn dr plusove i minusi, vapros na vkus e koi na koi to4no 6te obarne po-golqmo vnimanie. Ako me pitash za li4noto mi mnenie, ne bih jiviala tam za postoyanno. Ima dr strani, koito mi se vijdat po-podhodia6ti za semeistvoto, vaob6te jivota kato cialo i karierata. | ||
| Back to top |
| ||
| AnGy |
| ||
![]() Registered Member #1117 Joined: Sun Jan 31 2010, 12:22PMLocation: Dubai Posts: 388 Thanked 73 times in 69 posts | Благодаря ти за отговора Дани. | ||
| Back to top | | ||